DRUŠTVO SLOVENSKIH PEVSKIH PEDAGOGOV VABI NA
PEVSKI SEMINAR

Matjaž Robavs, prof.

15. in 16. november 2019, Glasbena šola Vrhnika

 

 

 

Biografija

Matjaž Robavs, bariton
Matjaž Robavs se je rodil v Ljubljani.

S petjem se je začel ukvarjati na Srednji glasbeni šoli pri prof. Marcosu Bajuku. Študiral je na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju pri prof. Heleni Lazarski, podiplomski študij pa je z odliko zaključil pri prof. Robertu Hollu. Matjaž Robavs je nagrajenec več mednarodnih pevskih tekmovanj; 1991 in 1993 je prejel prvi nagradi na Slovenskem državnem tekmovanju, leta 1997 je prejel prvi nagradi na Evropskem glasbenem tekmovanju mladih glasbenikov v Krakovu ( Poljska )in na Svetovnem glasbenem tekmovanju mladih glasbenikov v Takasakiju ( Japonska ). Leta 1998 je prejel prvo nagrado na Mednarodnem pevskem tekmovanju Jugend musiziert v Leobnu (Avstrija), 1999 pa prejme prvo nagrado občinstva na Mednarodnem tekmovanju Ada Sary v Nowy Sacz     (Poljska).

Leta 1999 je bil nagrajenec Mednarodne poletne akademije v Salzburgu v okviru katere se je prvič kot solist predstavil Na Salzburških slavnostnih dnevih. Leta 2000 je na prestižnem Mednarodnem solopevskem tekmovanju s –Hertogenbosch (Nizozemska)prejel dve prvi nagradi, kot najboljši izvajalec samospeva in najboljši pevec vseh kategorij.

Matjaž Robavs je kot operni ali koncertni solist gostoval na različnih mednarodnih festivalih; Carintischen Sommer (Avstrija), Wratislavia Cantans   (Wroclaw – Poljska ), Baročni glasbeni festival v Varaždinu (Hrvaška), Wexford opera festival (Irska), Festival poljske glasbe v Krakovu (Poljska), Zomeropera festival (Belgija), Salzburški slavnostni dnevi (Avstrija), Binkoštne slavnostne igre (Baden – Baden, Nemčija), Schwetzinger Festspiele (Nemčija), Luzern Festival (Švica).

Gostovanja so baritonista vodila v operne hiše v Celovcu, Schwerin,  Dunaj (Volksoper, Theater an der Wien), Ljubljana, Wexford, Zürich, Frankfurt, Milanska Scala.

Nastopal je v različnih opernih vlogah; Papageno, Sprecher (Čarobna piščal, Mozart), Guglielmo (Cosi fan tutte, Mozart), Nr. Vier (Das verratene Meer, Henze), Ping (Turandot, Puccini), Vater (Haensel und Gretel, Humperdinck ), Dottore Malatesta ( DonPasquale, Donizetti ), Dancairo (Carmen, Bizet ), Švanda Dudak (Švanda Dudak, Weinberger) ,Germont, Baron Dauphol (LaTraviata, Verdi), Schaunard (La Boheme, Puccini), Poliferno  (Niobe, Regina di Tebe), Kilian (Der Freischütz, von Weber), Officier (Dialogues des Carmelites, Poulenc ), Schischkoff (Aus einem Totenhaus, Janaček ), Haudy        ( Die Soldaten, Zimmerman ).

Matjaž Robavs sodeluje z dirigenti in režiserji kot; Thomas Hengelbrock, Bernhard Kontarsky, Julian Reynolds, Ingo Metzmacher,Bertrand De Billy, Kryzstof Penderecki, Peter Stangel, Koen Kessels,Uroš Lajovic, Vladimir Kranjčević, Lukas Hemleb, Robert Carsen, Nicolas Brieger, Peter Konwitschny, Damiano Michieletto, Robert J.Wilson, Henry Akina, Alvis Hermanis.

Matjaž Robavs koncertira po Evropi, Japonski in Kanadi. Snemal je za slovensko, japonsko, avstrijsko, belgijsko in nemško televizijo. Do sedaj je posnel pet samostojnih zgoščenk (Slovenske ljubezenske ljudske pesmi, Stare slovenske Božične pesmi, Slovenske domovinske pesmi, Slovenske napitnice, zgoščenko Slovenska pesem) in dve operni produkciji, Švanda Dudak (založba NAXOS) in Niobe, Regina di Tebe (SWR).

Operna produkcija Die Soldaten Salzburških slavnostnih iger pa je „Live posnetek „ z Dunajskimi filharmoniki in je bil izdan pri Unitel Classica.

Baritonist se z veliko pozornostjo posveča tudi samospevu in oratoriju.

Matjaž Robavs je profesor na Akademiji za glasbo v Ljubljani, njegovi študenti so prejemniki mnogih nagrad s pevskih tekmovanj, tako doma kot v tujini in so angažirani v različnih opernih produkcijah doma in po svetu.

Kot gostujoči pedagog predava na različnih glasbenih akademijah in inštitucijah po Evropi.

 

Opis seminarja:

Seminar je namenjen učencem, dijakom in študentom petja, profesorjem petja ter vsem, ki jih ta tematika zanima.

Potekal bo 15. in 16. novembra 2019 na Glasbeni šoli Vrhnika,  Trg Karla Grabeljška 3.

Na seminarju bo lahko sodelovalo 12 aktivnih pevcev, ki bodo imeli s vsak dan s profesorjem 30 minutno individualno lekcijo.

 

KOTIZACIJE:     

Aktivni udeleženci: 60€
Pasivni udeleženci:
–  Člani DSPP: 50€
–  Drugi udeleženci: 80€
– Dnevna kotizacija: 40€

Kotizacijo  je potrebno poravnati ob prijavi na račun:

 DRUŠTVO SLOVENSKIH PEVSKIH PEDAGOGOV
Gradaška ulica 24, 1000 Ljubljana
Deželna banka Slovenije
IBAN: SI56 1915 7501 3048 732
BIC: SZKBSI2X
sklic/referenca: SI00 2019
znesek: višina glede na obliko udeležbe (50€, 60€, 80€ ali 40€)
Namen: ”Pevski seminar- november”

Na elektronski naslov društva dspp.evta@gmail.com pošljite skenirano potrdilo o plačani kotizaciji.

Račun za plačilo kotizacije vam bomo izstavili po zaključku seminarju.

 PRIJAVA:
preko elektronske prijavnice na spletni strani DSPP, v zavihku ”prijava na seminar”                                      

Ko bodo zapolnjena mesta (12) za aktivne udeležence seminarja, boste obvestilo lahko prebrali na spletni strani društva oz. vam bomo odgovorili na vaš elektronski naslov. Kasneje lahko svojo prijavo za aktivno sodelovanje še vedno pošljete, vendar boste na rezervni listi. V primeru, da bo prišlo do odpovedi katerega od dvanajstih prijavljenih kandidatov, vas bomo povabili k sodelovanju. Upoštevali bomo vrstni red prispelih prijav.
Prijave za pasivne udeležence seminarja niso omejene in potekajo prav tako preko elektronske prijavnice.

 

 Rok za prijavo je 5. november 2019.

PROGRAM:
Pevci pripravijo za seminar dve pesmi po lastnem izboru.
Program navedete na elektronski prijavnici,
na elektronski naslov društva
dspp.evta@gmail.com  pa pošljite zgledno sklenirane in čitljive note skladb.   

 

Vsem prijavljenim aktivnim udeležencem seminarja bomo ob zaključeni prijavi posredovali izdelan urnik seminarja.
Ob zaključku seminarja bodo vsi udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi.
Za več informacij in pojasnil pišite na: dspp.evta@gmail.com

Lepo vabljeni !

Člani izvršnega odbora DSPP

 

—————————————————————————————————————-