SEMINAR z naslovom:

”Estetska zaznava pevskega glasu v razmerju do akustičnih pogojev”

predavatelj: dr. Zoran Potočan

sobota, 9. april 2022, Glasbena šola Logatec

Biografija

Basist Zoran Potočan, priznani solist SNG Opera in balet Ljubljana, je diplomiral na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani. Solopetje je študiral pri prof. Ireni Baar na Srednji glasbeni in baletni šoli in pri prof. Evi Novšak Houški na Akademiji za glasbo v Ljubljani, kjer je končal tudi specializacijo. Izpopolnjeval se je na mednarodnih mojstrskih tečajih (I. Cotrubas, M. Lipovšek, A. Burgstaller, K. Widmer, L. Spitzer) in v Mednarodnem opernem studiu v Zürichu (IOS). Leta 2019 je doktoriral na Filozofski fakulteti v Ljubljani s temo: Estetska zaznava pevskega glasu v razmerju do akustičnih pogojev.

Že v času pevskega študija je posnel štiri zgoščenke iz cikla Slovenska glasbena dediščina. Leta 1993 je v SNG Opera in balet Ljubljana debitiral kot Pater v Verdijevem Don Carlosu, leta 2000 pa je postal redni član solističnega ansambla. Med drugimi je pel naslednje vloge: Don Geronimo (Tajni zakon), Don Bartolo (Figarova svatba), Masetto (Don Giovanni), Wagner (Faust), Sarastro (Papageno igra na čarobno piščal), Harlekin (Zvedave ženske), Martino (Prilika dela tatu), Gran Sacerdote (Nabucco), Don Pasquale (Don Pasquale), Bertrand (Jolanta), Pierre Fleville (Andrea Chénier), Frank (Netopir), Luka (Medved), Farfarello (Zaljubljen v tri oranže), doktor Grenvil (La traviata), Zuniga (Carmen), Benoit (La bohème), Skula (Knez Igor), Duhovnik ( Ljubezen kapital), Krčmar (Gorenjski slavček), Bartolo (Seviljski brivec), Dikoj (Katja Kabanova), Don Magnifico (Pepelka), Wurm (Luisa Miller), Glasnik (Oedipus Rex), Dulcamara (Ljubezenski napoj)… V sezoni 1997/98 je nastopil na odru Opere v Zürichu (Opernhaus Zürich).

Posveča se tudi pedagoškemu delu. Kot koncertni pevec je sodeloval z različnimi orkestri in zbori tako doma kot v tujini.

OPIS SEMINARJA
Seminar je namenjen učencem, dijakom in študentom petja, profesorjem petja ter vsem, ki jih ta tematika zanima.

URNIK IN LOKACIJA SEMINARJA
9.30 do 10.30 – predavanje
15′ – odmor
10. 45 do 12.00 – demonstracija akustične analize pevskega glasu

Dvorana Glasbene šole Logatec, Notranjska cesta 4

PRIJAVA
preko elektronske prijavnice na spletni strani DSPP- dspp.si
v zavihku ”
prijava na seminar”                                     

Rok za prijavo je sreda, 5. april 2022.

KOTIZACIJA  je  15€.

Kotizacijo  je potrebno poravnati ob prijavi na račun.

DRUŠTVO SLOVENSKIH PEVSKIH PEDAGOGOV
Gradaška ulica 24, 1000 Ljubljana
Deželna banka Slovenije
IBAN: SI56 1915 7501 3048 732
BIC: SZKBSI2X
sklic/referenca:   SI00 2022
znesek: 15€
Namen: ”DSPP seminar- april 2022”

Na elektronski naslov društva dspp.evta@gmail.com pošljite skenirano potrdilo o plačani kotizaciji.

Račun za plačilo kotizacije vam bomo izstavili po zaključku seminarju.

Ob zaključku seminarja bodo vsi udeleženci prejeli potrdilo o udeležbi.

Po zadnjem Odloku o začasnih ukrepih za preprečevanje in obvladovanje okužb z nalezljivo boleznijo COVID-19, ki je začel veljati 21. februarja 2022, ni več omejitev glede števila obiskovalcev, prav tako se ne preverja več PCT pogoj, še vedno pa je priporočena uporaba zaščitnih mask in razkuževanje rok.

Za več informacij in pojasnil pišite na: dspp.evta@gmail.com

 Lepo vabljeni !

 Člani izvršilnega odbora DSPP