NOVICE

Utrinki s seminarja pevskega pedagoga Matjaža Robavsa

Z udeležbo na pevskem seminarju prof. Matjaža Robavsa smo udeleženci v petek, 15. in soboto, 16. novembra, pregnali sicer turobno in sivo novembrsko vzdušje. K temu je v prvi vrsti s svojo energijo in bogatim znanjem ter razgledanostjo pripomogel pevski pedagog Matjaž Robavs.

Intenzivno se je posvetil vsem enajstim pevcem, ki so bili na seminarju aktivni. Pevci so s profesorjem ob klavirski spremljavi Marka Kanalca popravljali in izboljševali tehnično pevsko pripravljenost ter hkrati iskali ustreznejši muzikalni in interpretacijski izraz določene pesmi. Seminar je potekal pred avditorijem dvajsetih slušateljev, ki so ga sestavljali učenci in profesorji petja.

Za dobro počutje se moramo zahvaliti tudi Glasbeni šoli Vrhnika in njenemu vodstvu, ki je Društvu slovenskih pevskih pedagogov ponovno odprlo vrata svoje šole in s tem zagotovilo prostorsko izvedbo seminarja. Zagotovo je seminar vsakemu udeležencu pustil neko sled – morda kot odgovor na pedagoške dileme učitelja, potrditev, ugotovitev, spodbudo, željo ali odločitev pevcev. In sled je tam, kjer je pot. Verjamem, da nam bo na poti, pa naj bo ta pevska ali pedagoška, z novimi energijami in spoznanji lažje. (J.R.)

You may also like...