RAZPISI

2. del seminarja na daljavo ”RUSKI SAMOSPEV SKOZI BESEDO IN GLAS”- 20. stoletje

Biografija:  

Pevka in pevska pedagoginja Marina Igritskaya je leta 2006 diplomirala na Nižjegorodski državni akademiji M. I. Glinka (Rusija). Je prejemnica številnih prvih nagrad na pevskih tekmovanjih. Leta 2005 je bila absolutna zmagovalka na Mednarodnem tekmovanju slovanske kulture v Moskvi ter na tekmovanju starinskih ruskih samospevov v Kinešmi. Leta 2012 je na tekmovanju v Nižnjem Novgorodu, kjer so se izvajali izključno ruski samospevi, posvečeni knezu Konstantinu Konstantinoviču, osvojila prvo mesto. V istem letu je v Moskvi na tekmovanju ”Romansiada” osvojila diplomo. Kot solistka je bila angažirana v Entreprizni operni teater Šaljapin-opera v Moskvi. Pela je vloge: Vera Šeloga (N. Rimski-Korsakov: Bojarjnja Vera Šeloga), Jaroslava (A. Borodin: Knez Igor), Kupava (N. Rimski-Korsakov: Sneguročka). Marina Igritskaya deluje tudi kot komorna in koncertna pevka. Je solistka v društvu АССОЦИАЦИЯ РУССКОГО РОМАНСА “ИЗУМРУД” г. Москва – Associacija ruskogo romansa ”Izumrud”, Moskva.Je solistka neapeljskega ansambla, poimenovanega Неаполитанский ансамбль имени Мисаиловых – Neapolitanski ansambel Misailovih (Moskva).Kot pevska pedagoginja je poučevala na glasbeni šoli Детская музыкальная школа имени Кара Караева – Glasbena šola Kara Karaeva v Moskvi. Od leta 2014 Marina Igritskaya živi in dela v Sloveniji. Zaposlena je v Ruskem centru znanosti in kulture v Ljubljani, kjer je vodja kulturnih prireditev in koordinatorka pri organizaciji tečajev ruskega jezika ter poučuje petje. Med njenimi učenci so tako otroci kot odrasli. Je aktualna članica komisije na tekmovanju Открытый международный Волжский фестиваль-конкурс исполнителей русского и цыганского романсов “Романса голос осенний” (г. Кинешма) – Mednarodni Volžski festival in tekmovanje ruske in ciganske romance ”Jesenski glas romance” v mestu Kinešma.Je direktorica Mednarodnega festivala in pevskega tekmovanja “Blagoslovi me, moj talisman”, ki poteka vsako leto v Ljubljani in Škofji Loki.

Opis seminarja:  
Seminar je nadaljevanje lanskoletnega prvega dela, ki je obravnaval osnove in pravila ruske izgovorjave ter osvetlil obdobje ruske narodne pesmi in ruske romance do 20. stoletja. V tokratnem seminarju bomo spoznali dela ruskih skladateljev in razvoj ter značilnosti ruske vokalne ustvarjalnosti v času 20. stoletja. Seminar je  namenjen pevskim pedagogom, učencem, dijakom in študentom petja ter vsem, ki jih ta tematika zanima.

Seminar bo potekal v dveh srečanjih preko video povezave – zoom meeting.                         
V petek 19.in petek 26. novembra od 10.00 do 12.00.

 Prijavljeni slušatelji seminarja bodo v dneh pred načrtovanim datumom seminarja dobili na elektronski naslov pripravljeno gradivo, ki se ga bo obravnavalo na petkovi lekciji, ter povezavo za video sestanek.

 KOTIZACIJA: 10 €

Nakazati na:     

Društvo slovenskih pevskih pedagogov
Gradaška ulica 24
1000 Ljubljana

Deželna banka Slovenije, d. d.
IBAN: SI56 1915 7501 3048 732
BIC: SZKBSI2X
Sklic/referenca: SI00 1121 Namen: seminar november                     

 PRIJAVA: preko elektronske prijavnice na spletni strani DSPP v zavihku  seminarji-”prijava na seminar”. Rok za prijavo je 17. november 2021

Ob zaključku seminarja bodo udeleženci, ki bodo na seminarju prisotni na vseh lekcijah v celotnem trajanju, prejeli potrdilo o udeležbi.                 

Za več informacij in pojasnil pišite na: dspp.evta@gmail.com 

You may also like...